Градови СрбијеНовостиСело

Културно – уметничко друштво „Божиково“ одушевило посетиоце на 6. манифестацији „Божиково посело“

Протекле недеље, Културно – уметничко друштво „Божиково“ одржало је успешну шесту по реду манифестацију под називом „Божиково посело“. Овај традиционални догађај окупио је велики број љубитеља народне песме и игре, али и ентузијастичних фолклораша.

Домаћини из друштва „Божиково“ приредили су богат програм, укључујући игре из разних крајева Србије, певачке, солистичке и групне тачке. Како би додатно обогатили вече, на сцени су им се придружила још два друштва с којима одржавају одличну сарадњу: Културно – уметничко друштво „Радослав Лазић“ из Стубице и „Јавор“ из Сладаје, која су дуги низ година присутна на фолклорној сцени.

Друштво „Божиково“, основано 2015. године, броји 35 чланова распоређених у омладинску, сениорску и дечију групу. Иницијатива за оснивање друштва произашла је из жеље младих ентузијаста за игром и чувањем традиције. Узимајући у обзир растућу популарност фолклора међу децом, друштво наставља привлачити младе таленте.

Осим „Божиково посела“, чланови друштва организују још једну манифестацију под називом „Младост у песми и игри“, која такође ужива велику посету. Председница друштва, Биљана Михајловић, истиче да се труде не само пружити сјајан културни доживљај мештанима Бошњана и околних села, већ и подстицати интересовање за традицију међу најмлађима.

Поред богатог културног програма, организатори су приредили и лутрију, доприносећи додатној радости и узбудљивости овог културног догађаја.

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *