Градови СрбијеНовости

Министарство просвете апелује на школе да избегавају новогодишње прославе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије послало је допис образовно-васпитним установама широм земље препоручујући да се ове године избегавају организације прослава поводом новогодишњих празника. Допис, потписан од стране министрице просвете Славице Ђукић Дејановић, наглашава озбиљност тренутне ситуације и изражава саучешће породицама које су претрпеле губитке током ове године.

У допису се истиче да је 2023. година била тешка и да су многе породице суочене са трагедијама и губицима. Министарка просвете Ђукић Дејановић изразила је саосећање према родитељима који су изгубили децу, напомињући да ниједан вид радости или прославе не може умањити бол таквих губитака.

„Молим вас за разумевање у овој изузетно тешкој години. Верујем да постоји дубоко разумевање међу свима нама. Без обзира на тешке тренутке, надам се да ће бити прилика за радост и дружење у будућности,“ навела је министарка Ђукић Дејановић.

Ова препорука Министарства има за циљ да се обезбеди поштовање осећаја туге и губитка које су многе породице доживеле током протекле године. Уз апел за солидарност, Министарство просвете подсећа на важност подршке и емпатије у овим тешким временима.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *