Градови СрбијеНовости

Народна библиотека Србије донирала књиге параћинској библиотеци

Параћинска Библиотека је добила значајан поклон у виду 74 књиге које су дониране од стране Народне библиотеке Србије. Ова донација представља важан допринос обогаћивању књижевног фонда Библиотеке, која је у протеклој 2023. години евидентирала укупно 3892 књиге, од којих је 1436 књига добијено на поклон.

Нови наслови који су стигли као део ове донације употпуниће богатство књижевног фонда Библиотеке и пружити читаоцима широк спектар књижевних дела за уживање и едукацију. Ова донација такође потврђује важност сарадње и размене књижевних ресурса међу библиотекама широм земље, као и подршку коју националне библиотеке пружају локалним библиотекама у унапређењу културне понуде и образовања грађана.

Параћинска Библиотека се захваљује Народној библиотеци Србије на овом великодушном гесту и радује се што ће нови наслови обогатити понуду књига доступних читаоцима. Очекује се да ће ова донација имати позитиван утицај на културни живот и образовање становника Параћина, те допринети промоцији читања и књижевности у локалној заједници.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *