Градови СрбијеЗдрављеНовости

Успешна акција добровољног давања крви у Пољопривредно-ветеринарској школи са домом ученика „Свилајнац”

У уторак, 02. априла 2024. године, у просторијама Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац”, реализована је успешна акција добровољног давања крви. Ова племенита иницијатива организована је у сарадњи са Црвеним крстом Свилајнац и Заводом за трансфузију крви из Ниша.

Био је то још један дан хуманости ученика и професора ове школе, који су се одазвали у великом броју и показали велику посвећеност хуманим акцијама. Акција добровољног давања крви трајала је од 8:00 до 13:00 часова, а укупно 44 ученика, професора и мештана општине Свилајнац дало је крв.

Ова акција има изузетан значај јер свака донација крви може спасити живот. Зато је важно истаћи велику захвалност свим учесницима акције који су својим гестом показали солидарност и хуманост према онима којима је крв најпотребнија.

Ово није први пут да Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац” организује овакву акцију, што додатно сведочи о њеном ангажовању у промоцији хуманих вредности и подршци заједници. Наставак оваквих иницијатива доприноси изградњи свести о важности добровољног давања крви и инспирише друге да се придруже овој племенитој акцији.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *