Градови СрбијеНовостиСело

Нова помоћ државе: Репрограмирање дугова за неплаћене рачуне почиње 1. Новембра

Грађани који се суочавају са дуговањима због неплаћених рачуна имаће прилику да искористе нову иницијативу државе и репрограмирају своје дугове. Акција репрограма дугова почиње 1. новембра 2023. године и трајаће до 30. априла 2024. године, а нуди повољне услове за све кориснике комуналних услуга. Ова иницијатива резултат је сарадње Града Београда и Јавног комуналног предузећа „Инфостан технологије.“

Репрограмирањем дуговања омогућава се прекид обрачуна камата и обустава извршења. Овај програм нуди различите услове и погодности, а грађани ће моћи да изаберу број месечних рата у зависности од својих потреба.

Према овом програму, грађанима који се одлуче за једнократно плаћање дугова, отписује се 15% главног дуга. За плаћање на три рате, отписује се 12% дуга, на шест рата 10%, а за плаћање на 12 рата отписује се 5% главног дуга.

Пензионери и корисници социјалне помоћи ће имати посебне погодности. Корисницима социјалних давања омогућено је репрограмирање дуга на максимално 60 месечних рата, уз отпис камате и умањење главног дуга за 20%. Број рата зависиће од висине укупног дуга. Слично томе, и пензионери ће моћи да искористе погодности овог програма, уз исте услове за отпис камате и умањење од 20%.

Грађани који желе да искористе ову акцију могу се обратити било којој од 11 експозитура широм Београда или посетити зграду Дирекције, где ће добити све потребне информације и закључити уговор о репрограму дуга. Информације о условима репрограма могу се добити путем Сервисног центра града на број 11-0-11, путем е-поште на адресу инфостан@инфостан.рс или на веб-сајту предузећа хттпс://инфостан.рс/.

Ова иницијатива пружа грађанима прилику да се ослободе дугова и поново успоставе финансијску стабилност. Почевши од 1. новембра, сви корисници комуналних услуга имаће шест месеци да искористе ову јединствену прилику за репрограмирање својих дугова.

Извор: Танјуг

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *