Градови СрбијеНовости

Нове повластице за пензионере: 30% попуста на превоз путем пензионерске картице

Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Реља Огњеновић, и в.д. генерални директор Акционарског друштва за железнички превоз путника „Србија воз,“ Иван Булајић, данас су потписали споразум о сарадњи на пројекту Пензионерска картица. Овај споразум доноси значајне погодности за кориснике Пензионерске картице, омогућавајући им остваривање 30 одсто попуста приликом коришћења услуга „Србија воза.“

Иван Булајић из „Србија воза“ истакао је значај овог споразума, посебно за ову компанију, с обзиром на то да пензионери чине значајан сегмент путника. Он је нагласио да овај попуст од 30 одсто представља прилику за пензионере да истраже своју земљу и уживају у путовању возом, као и услугама које „Србија воз“ пружа.

Реља Огњеновић подсетио је да је примена Пензионерске картице започела 1. октобра, и до сада се пријавило милион најстаријих грађана. Позвао је оне који то нису учинили да се пријаве, како би искористили повластице и изненађења која следе.

Огњеновић је истакао да је ова иницијатива државе којом се брине о пензионерима, додајући да ће ускоро бити представљени и нови значајни попусти, као и друге мере које држава предузима за пензионере у Србији. Ова подршка представља велику помоћ за најстарије суграђане и додатак повећању пензија и новчаној помоћи која ће бити исплаћена у новембру.

Споразум о сарадњи између Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и „Србија воза“ доноси конкретне користи пензионерима, олакшавајући им приступ јавном превозу и омогућавајући им да више уживају у својим пензионерским данима. Овај корак додатно потврђује посвећеност државе бризи о својим старијим грађанима.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *