Градови СрбијеНовости

Пријаве за сталну новчану помоћ породицама са вишечланим домаћинствима у Београду сада отворене

Град Београд је отпочео процес пријава и подношења захтева за добијање сталне новчане помоћи породицама са тројкама, четворама, петоркама, шесторкама и двоструким близанцима. Ова подршка се пружа преко Секретаријата за социјалну заштиту и може се остварити једном годишње.

Родитељи који су заинтересовани за ову врсту помоћи требају поднети своје захтеве и потребну документацију у општинском одељењу Градског центра за социјални рад које одговара њиховом месту пребивалишта, како је наведено у њиховим личним картама.

Силвиа Алавања, в.д. директорка Градског центра за социјални рад у Београду, истиче да је ова иницијатива већ постала традиционална и представља део програма Града Београда који је усмерен на подршку породицама са вишечланим домаћинствима. Право на ову новчану помоћ имају родитељи са тројкама, четворкама и двоструким близанцима. Конкретно, право се остварује уколико су родитељи деце предшколског узраста и примају једну просечну зараду у Београду за одређени обрачунати месец, или ако имају основце и примају две просечне зараде, или средњошколце и примају три просечне зараде.

Алавања додатно напомиње да је у 2022. години помоћ државе исплаћена за укупно 108 породице са 345 деце. Прошле године, подршка је стигла до 87 породица са тројкама (укупно 261 дете), две породице са четворкама (8 деце) и 19 породица са двоструким близанцима (76 деце).

Такође, Алавања истиче да је просечна нето плата у граду Београду за месец август износила 108.985 динара. Ова врста подршке представља значајан начин да се помогне породицама и деци, олакша њихов свакодневни живот и обезбеди потребне ресурсе. Град Београд планира да прошири програм подршке и на породице са петоркама и шесторкама у будућности.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *