Градови СрбијеЗдрављеНовости

Обука за наставнике у Пољопривредно-ветеринарској школи „Свилајнац“: Пут ка здравијем животном стилу и ефикаснијем учењу

У оквиру настојања да се унапреди образовни процес и промовише здрав животни стил међу ученицима, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ угостила је обуку под називом „Здрави животни стилови – императив у образовању и васпитању“. Ова едукација одржана је у петак, 15. децембра 2023. године, и окупила је 45 наставника из ове образовне установе.

Током обуке, чланови Педагошког друштва Србије истраживали су најефикасније стратегије постизања бољих резултата у учењу ученика. Посебан нагласак стављен је на питање здравих стилова живота, с фокусом на важност сна и физичке активности у контексту образовног процеса.

Ова иницијатива има за циљ не само побољшање наставног процеса већ и промовисање општег здравља и добробити ученика. Наставници су активно учествовали у дискусијама, размењивали искуства и стицали нова знања која ће применити у раду с ученицима.

Овакве обуке играју кључну улогу у стварању подстицајног окружења за учење, где се знање не само преноси већ се подстиче и развија свест о важности здравих навика које ће пратити ученике током целог живота. Пољопривредно-ветеринарска школа „Свилајнац“ остаје посвећена пружању висококвалитетног образовања уз истовремено подстицање целовитог развоја ученика.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *