Градови СрбијеНовости

Одржана 4. седница Општинског већа општине Параћин

На четвртој седници Општинског већа пштине Параћин, донете су важне одлуке и резолуције које ће имати значајан утицај на локалну заједницу.

Једна од кључних тачака дневног реда била је расподела средстава у оквиру одобрених апропријација за основно и средње образовање, социјалну заштиту и опште медицинске услуге за 2024. годину. Након образложења и дискусије, донета су релевантна Решења.

Такође, Општинско веће је дало сагласност на Правилник о поступку остваривања права на субвенцију превоза за старе и кориснике новчане социјалне помоћи са територије општине Параћин. Ова одлука има за циљ олакшање приступа превозу за оне којима је то неопходно, пружајући подршку социјално угроженим групама.

У оквиру ове седнице, донета је и одлука о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Параћин за 2023. годину. Ово је важан корак у транспарентности и одговорном управљању јавним финансијама, чиме се обезбеђује поузданост и интегритет у руковођењу јавним средствима.

Надаље, усвојен је Правилник о измени Правилника о категорији трудница које могу користити без накнаде јавна паркиралишта на територији општине Параћин (изузев паркинг места за особе са инвалидитетом). Ова измена има за циљ пружање додатне подршке трудницама и олакшавање свакодневних обавеза.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *