Градови СрбијеЕко свестНовостиТуризам

Ученици и наставници школе „Стеван Јаковљевић“ у оквиру пројекта „ЕКО а не ЕХО“ прошли су кроз обогаћено искуство боравка у Турској

Недавно су се ученици и наставници школе „Стеван Јаковљевић“ вратили из Турске након узвратне посете, која је уследила након што су прошле године били домаћини ученицима и наставницима из Румуније и Турске у оквиру пројекта „ЕКО а не ЕХО“. Овај пројекат, подржан средствима и подршком Европске уније, има за циљ развијање свести код младих о значају екологије и очувања животне средине, те су све активности прилагођене том циљу.

Десет најбољих ученика седмог разреда имали су прилику да у Турској стекну нова искуства и знања. Михајло Миловановић, Неда Ранић, Предраг Радаковић, Софија Јевтић, Тара Димитријевић, Тара Иванковић, Тадија Милошевић, Атина Илић, Нина Дринић и Лена Марковић вратили су се са бројним лепим утисцима.

Током посете, ученици су имали прилику да посете општину града Коње, где су се упознали са еколошким активностима које општина спроводи. Такође су посетили Кападокију, учествовали у радионицама израде предмета од драгог камена и глине, боравили у Научном центру, израђивали постере користећи вештачку интелигенцију, правили тераријуме, склоништа за птице, посетили Културни центар и учествовали у радионицама рециклаже.

Овај пројекат ће свој наставак имати у априлу месецу када ће ученици путовати у Румунију, где ће наставити са радом и учењем заједно са вршњацима из града Плоешти. Ово искуство не само да доприноси образовању и развоју ученика, већ и јача међународне везе и разумевање очувања животне средине међу младима.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *