Градови СрбијеНовости

Одржано књижевно вече са писцем Ненадом Милкићем у Параћину: Представљена дела аутора и значајна признања

У културном центру Параћина синоћ је одржано књижевно вече са писцем Ненадом Милкићем, аутором многих књижевних и поетских дела, који је први пут представио своје радове параћинској читалачкој публици. Рођен у Зворнику, по струци правник, Милкић је добитник бројних престижних награда за свој допринос књижевности.

На овом догађају, Милкић је говорио о својих седам романа и две збирке поезије, међу којима је посебно истакао роман „Кости“, који говори о страдању сарајевских Срба и за који је добио угледну награду Удружења књижевника Републике Српске. Такође, публици је представио и друге занимљиве романе који су били награђени.

Аутор је истакао да су теме којима се бави плод дугогодишњег истраживања, за које је било потребно много стрпљења и истраживачког рада. Неки од његових најзначајнијих признања укључују Пушкинову награду за „Верност речима и делима“, коју додељује Савез писаца Русије – Градска организација Москва, као и годишњу награду Удружења књижевника Републике Српске за најбољи роман за 2020. годину.

Поред аутора, на књижевној вечери су говориле и професорке и књижевнице Гордана Опалић и Јована Лазовић Ружичић. Директор Културног центра, Ненад Јевтић, истакао је разноврсни програм ове установе која редовно организује књижевне вечери аутора различитих тематика.

Организација овог догађаја покренута је захваљујући иницијативи Саше Спасојевића, председника Удружења ратних војних инвалида Општине Параћин, у сарадњи са параћинским Културним центром.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *