Градови СрбијеНовости

Општина Деспотовац освежава грејне системе: Потписан уговор о Пројекту котларница за 2023.

Општина Деспотовац потписала је уговор о суфинансирању пројеката набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у 2023. години. Овај корак ка модернизацији грејних система има за циљ унапређење енергетске ефикасности и смањење загађења околине на територији општине.

У уторак, 31. октобра 2023. године, председник општине Деспотовац, др Златко Марјановић, заједно са својим помоћником, Душаном Милановићем, присуствовао је потписивању Уговора о суфинансирању ових пројеката. Уговор је резултат иницијативе Општине Деспотовац, која је поднела захтев на Јавни конкурс Министарства заштите животне средине.

Према уговору, општина Деспотовац ће добити 1.516.216,00 динара за пројекат изградње индивидуалног гасног прикључка са мерно-регулаторним сетом Г-25, унутрашњом гасном инсталацијом и гасном котларницом за Основну школу „Ђура Јакшић“ у насељу Плажане. Овај пројекат омогућиће школи да пређе са досадашњег коришћења мазута за грејање на гас, чиме ће се постићи значајна уштеда и смањење загађења животне околине.

Председник општине, др Златко Марјановић, истакао је значај овог пројекта за општину и нагласио да ће модернизација система за грејање значити велике користи како за школу, тако и за заједницу.

Овај пројекат је део настојања општине Деспотовац да унапреди своју енергетску ефикасност и допринесе очувању животне средине. Потписивање овог уговора представља важан корак ка остварењу тих циљева.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *