Градови СрбијеЕко свестНовости

Општина Деспотовац: Потписан уговор о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова

Данас, 16. маја, у сали новосадског Сајма, председник Општине Деспотовац, др Златко Марјановић, потписао је Уговор са Министарством рударства и енергетике о суфинансирању програма енергетске санације. Овај програм је део Пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност“, а свечаној церемонији потписивања присуствовала је и ресорна министарка Дубравка Ђедовић Хандановић.

Уговором су одобрена средства у износу од 3.000.000 динара из буџета Републике Србије. Ова сума ће бити удвостручена средствима из буџета Општине Деспотовац, чиме ће укупан фонд за субвенционисање енергетске санације породичних кућа и станова у општини износити 6.000.000 динара. Ускоро се очекује расписивање Јавног позива путем којег ће грађани моћи да аплицирају за субвенције.

Председник Општине Деспотовац, др Златко Марјановић, истакао је значај овог пројекта за локалну заједницу. „Овај програм енергетске санације омогућиће нашим грађанима да унапреде енергетске перформансе својих домова, смање трошкове за енергију и допринесу очувању животне средине,“ рекао је др Марјановић. Он је додао да ће детаљи о Јавном позиву бити објављени ускоро, како би што већи број грађана могао да искористи ове субвенције.

Ресорна министарка, Дубравка Ђедовић Хандановић, похвалила је иницијативу Општине Деспотовац и нагласила важност улагања у енергетску ефикасност на локалном нивоу. „Овај програм је кључан корак ка одрживом развоју и бољој будућности за све нас. Побољшање енергетске ефикасности смањује потрошњу енергије и емисију штетних гасова, што је од виталног значаја за нашу земљу,“ изјавила је министарка Ђедовић Хандановић.

Очекује се да ће овај програм енергетске санације донети бројне бенефите грађанима општине Деспотовац, укључујући смањење трошкова за грејање и хлађење, побољшање квалитета живота и допринос заштити животне средине. У наредним месецима, грађани ће имати прилику да се пријаве за субвенције и унапреде енергетске карактеристике својих домова.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *