Градови СрбијеНовости

Општина Свилајнац подстиче запошљавање кроз програм стручне праксе

Општина Свилајнац, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, наставља своју дугогодишњу праксу подршке младима кроз обезбеђивање средстава за реализацију мера активне политике запошљавања. Ове године, већ четрнаести пут заредом, спровођен је програм стручне праксе, пружајући прилику 16 приправницима да у наредних годину дана стекну драгоцено радно искуство.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, истакао је значај овог програма наглашавајући да је током протеклих 14 година више од 200 младих људи прошло кроз исти. Од тог броја, готово стотину њих остало је да ради на својим радним местима, постајући носиоци развоја општине. Милановић је нагласио да многи од њих данас обављају одговорне улоге, почевши своју каријеру управо кроз овај програм.

Јелена Јакшић, дипломирани инжењер грађевине, једна је од овогодишњих приправница која је истакла задовољство што ће своја прва искуства стицати управо у свом граду. Она је нагласила да је програм стручне праксе прилика за примену и унапређење знања кроз практичан рад, истичући бригу општине Свилајнац о својим младим суграђанима и њихов допринос локалној заједници.

Програм стручне праксе намењен је незапосленим лицима са најмање четворогодишњим високим образовањем и траје 12 месеци. Финансира га општина Свилајнац уз подршку Националне службе за запошљавање, чиме се пружа значајна подршка младима у стицању радног искуства и оспособљавању за будуће професионалне изазове.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *