Градови СрбијеНовости

Општински штаб за ванредне ситуације налаже мере након експлозије: Заштита и санација у фокусу

Општински штаб за ванредне ситуације општине Параћин је на данашњој седници донио Закључак којим се налаже Стамбеној агенцији општине Параћин ангажовање Агенције за обављање послова физичко-техничког обезбеђења зграде у Улици мајора Гавриловића број 9, у Параћину. Ова одлука је донета након експлозије која се догодила 20. фебруара, што је резултирало проглашењем ванредне ситуације у МЗ Центар.

Поред ангажовања Агенције за обезбеђење, Стамбеној агенцији је наложено да ангажује правно лице за уклањање грађевинског шута и чишћење унутар саме зграде. Такође, захтева се обезбеђивање стручног мишљења о стању конструкције зграде након експлозије, уз предлоге мера санације и хитних мера.

Јединица локалне самоуправе, преко релевантних управа, дужна је да сноси трошкове наведених активности, узимајући у обзир тржишне цене и у складу са важећим законима. Стамбена агенција је позвана да одмах и без одлагања спроведе мере и радње прописане Закључком, у циљу заштите и спасавања људи и материјалних добара током ванредне ситуације.

Председник Штаба, Владимир Милићевић, изразио је задовољство што је Закључак усвојен једногласно и упућен на даље поступање. Ова одлука показује одлучност локалних власти да брзо реагују и предузму адекватне кораке у циљу решавања ситуација које угрожавају безбедност и стабилност заједнице.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *