Градови СрбијеНовости

Параћинац Драгиша Филиповић постигао импресиван успех: 100. маратон истрчан у Нишу

Параћински атлетичар Драгиша Филиповић је претходног викенда остварио изузетан подвиг трчећи свој 100. маратон на „28. Зимском маратону самопревазилажења“ одржаном у нишком парку Чаир. На овом догађају, који је окупио стотине такмичара, Филиповић је показао своју издржљивост и посвећеност трчању.

Стаза на којој се трка одржавала била је кружна, дужине 1057 метара, са равном асфалтном подлогом, што је захтевало трчање 40 кругова кроз парк Чаир. Филиповић је постигао време од 3 сата, 35 минута и 47 секунди, заузевши друго место у категорији М50-59 и освојивши импресивно осмо место у генералном пласману.

Овај маратон није само био јубиларни за Филиповића, већ је обележио и његов дугогодишњи континуирани ангажман у тркачким догађајима од 2004. године, када је истрчао свој први маратон. Организатори маратона су му доделили пехар као знак захвалности за његово дугогодишње учешће.

Значајан моменат овог подвига био је и тренутак када је легендарни маратонац Драго Броја, уредник портала „Клуб 100 маратона“, доделио Филиповићу специјалну захвалницу за постигнуће. Броја је истакао да је Филиповићева просечна брзина на свих 100 маратона била импресивних 3 сата, 30 минута и 33 секунде.

Филиповић, који је пореклом из Параћина, последњих година живи и ради у Зајечару, чиме је додатно показао своју посвећеност трчању и спортском духу.

Фото: rtvparacin.rs

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *