Градови СрбијеНовости

Општинско веће одржало 17. седницу: Разматрани извештаји, сагласности и предлози

На 17. седници Општинског већа Општине Параћин, одржаној недавно, размотрени су бројни извештаји, предлози и захтеви од значаја за локалну заједницу.

Веће је сагледало Извештај о раду Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове за 2023. годину, као и извештај о извршењу финансијског плана у истом периоду. Такође, Скупштини је упућен допунски дневни ред који укључује Извештај о раду Управе за локални економски развој, јавне службе и друштвене делатности, Извештај о раду Управе за инвестиције и одрживи развој, Извештај о раду председника општине, Извештај о раду Општинског већа, те Извештај о раду Општинског правобранилаштва.

Уз то, разматран је предлог Уговора о финансијеру за изградњу улице Глождачки венац између Управе за инвестиције и компаније „Сигма лине“. Сагласност је дата за овај предлог, уз овлашћење начелника те Управе да потпише исти.

Веће је такође дало сагласност на извештаје Комисије за оцену годишњих и посебних програма у области спорта за 2024. годину, као и на разматрање и одлучивање о Предлогу Правилника о измени Правилника о критеријумима и поступку доделе средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса, те Предлогу Одлуке о измени Одлуке о начину, мерама и критеријумима за избор пројеката у култури.

У циљу унапређења локалног економског развоја, Скупштини је упућен Нацрт Локалног акционог плана за запошљавање Општине Параћин за период од 2024. до 2026. године.

Сви ови предлози и извештаји сведоче о ангажованости Општинског већа у стварању бољих услова за грађане Општине Параћин и унапређењу локалне заједнице.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *