Градови СрбијеНовости

Пажљивкова смотра у Ражњу: Промоција безбедности у саобраћају

У ОШ „Иван Вушовић“ у Ражњу данас је одржано општинско такмичење „Пажљивкова смотра 2024“, које је део идејног пројекта Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. Ова смотра се организује у више од 70 локалних самоуправа широм Србије, а циљна група су деца предшколског узраста, првог и другог разреда основне школе.

На овогодишњој смотри учествовали су ученици првог и другог разреда ОШ „Иван Вушовић“ из Ражња и ОШ „Вук Караџић“ из Витошевца. Пројекат је реализован у сарадњи са Општином Ражањ, Саветом за безбедност саобраћаја општине Ражањ и Полицијском станицом Ражањ.

Победничка екипа првог разреда била је из ОШ „Иван Вушовић“ из Ражња, док је у категорији другог разреда победу однела екипа исте школе. Обе екипе ће се представити на регионалном такмичењу „Пажљивкова смотра 2024.“ које ће се одржати у Нишу.

Поред ученика и представника школа, такмичењу су присуствовали представници локалне самоуправе, Туристичке организације општине Ражањ, Полицијске станице и представници Савета за безбедност. Ова манифестација има за циљ промоцију безбедности у саобраћају међу најмлађима, како би се подигла свест о важности правилног понашања у саобраћају од најранијег детињства.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *