Градови СрбијеНовостиСело

Отворен нови мост у селу Војска и радови на уређењу корита реке Трстене

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, данас је обишао нови мост у селу Војска, који је од данас званично пуштен у саобраћај. Овај мост је један од четири највећа инфраструктурна пројекта на територији општине Свилајнац.

„Ових дана извршено је тестирање и потпуно је исправан и за тежак камионски саобраћај, добио је грађевинску дозволу и од данас људи могу да га користе. Ово је један од четири највећа инфраструктурна пројекта на територији општине Свилајнац,“ изјавио је Милановић.

Мештани Војске, као и становници околних села, са великим задовољством су дочекали ову вест. Нови мост значајно ће унапредити повезаност и омогућити лакши транспорт и комуникацију за све кориснике.

Поред отварања моста, председник Милановић обишао је и радове на уређењу корита реке Трстене, који су тренутно у току. Радови обухватају чишћење око 3 километра дужине корита реке, све до ушћа у Велику Мораву.

„Имамо око 3 км дужине корита Трстене које ћемо очистити све до ушћа у Велику Мораву. Продубићемо и проширити корито, тако да не би требало да буде проблема са изливањем у нормалним временским условима,“ изјавио је Милановић, истичући да је ово привремено решење.

Општина Свилајнац је конкурисала код предузећа „Србијаводе“ и Министарства за јавна улагања за трајну регулацију корита реке Трстене, што би обезбедило дугорочно решење проблема са изливањем реке.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *