Градови СрбијеНовости

Отворена нова саобраћајница у Драгову, општина Рековац

Министар за равномерни регионални развој, Един Ђерлек, заједно са председником општине Рековац, Драгишом Томићем, свечано је отворио реконструисану саобраћајницу у месту Драгово, општина Рековац.

Саобраћајница која је прошла кроз процес реконструкције, чија је вредност износила 3,9 милиона динара, игра кључну улогу у повезивању сеоског насеља са важним локалним и државним путевима. Осим тога, ова саобраћајница представља кључну везу ка већим градским центрима, школама и културно-историјским локалитетима у региону. Место Драгово, смештено у познатој области Левач у Шумадији, броји мало више од 300 домаћинстава.

Реконструисани путни правац има посебан значај на путу ка манастиру Каленић, једном од најзначајнијих споменика културе у региону, као и ка старом граду Жупањевац и другим урбанистичким центрима, попут Крагујевца, Крушевца и Јагодине.

Министар Ђерлек истакао је посвећеност подршци општини Рековац у реализацији развојних пројеката, посебно наглашавајући важност подршке неразвијеним општинама. Ова реконструисана саобраћајница, осим што олакшава свакодневни живот мештанима Драгова, такође доприноси заштити домаћинстава и приватних објеката од штете узроковане изливањем воде с пута, нарочито током зимских месеци и временских непогода.

Уговор о суфинансирању пројекта реконструкције пута у Драгову, највећем сеоском насељу у општини Рековац, потписан је у августу 2023. године. Министарство за равномерни регионални развој је суфинансирало укупно 91 пројекат у 2023. години, а пројекат у Драгову представља један од 37 реализованих у региону Шумадије и Западне Србије.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *