Градови СрбијеНовости

Параћин: Хуманитарна годишња изложба

Гимнастичарски клуб Параћин ни овог фебруара није изневерио традицију да њихова редовна годишња приредба буде хуманитарног карактера, и да се од публике прикупе средства за лечење неког оболелог суграђанина.

Овог пута новац је намењен тринаестогодишњем дечаку Вуку Васићу, који се од тешке малигне болести костију – јуинговог саркома, лечи на специјализованој клиници у Италији у Болоњи.

Како сазнајемо од Марије Ракић, која је један од оснивача клуба, прикупљено је и уплаћено на рачун око 80.000 динара јер су на улазу у спортску халу, где је програм одржан, биле постављене хуманитарне кутије.

Уз подршку овом дечаку који се, уместо да буде у школској клупи са вршњацима, суочава са тешким мега-терапијама, публика је била у прилици да ужива у правом спектаклу које су приредиле талентоване гимнастичарке.

У програму су учествовале девојчице од предшколског узраста до сениорки, које су показале због чега су прошле такмичарске сезоне освојиле бројне награде, али и неке слободне кореографије. А освојиле су, у групном програму, 19 златних, 11 сребрних и четири бронзане медаље, а појединачно – чак 46 златних медаља, 25 сребрних и 23 бронзане. Била је то права ревија грациозности, ритма и лепоте.

Подсетимо, захваљујући великој подршци не само Параћинаца, већ и целе Србије, па и дијаспоре, Вукови родитељи успели су да прикупе новац који им је потребан за почетак лечења у Италији овог надасве храброг дечака, који не сумња да ће да победи болест.

Photo: Screenshot / GK Paraćin

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *