Градови СрбијеНовости

Параћин међу локалним самоуправама са сертификатом „business-friendly“

Параћин се истиче као локална самоуправа која пружа услуге по највишим међународним стандардима пословног окружења, чиме је стекао престижни сертификат „business-friendly“ . Ова иницијатива део је Програма сертификације градова и општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи (BFC SEE), коју спроводи Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД).

Циљ овог програма је системско унапређење услова за привлачење инвестиција и подстицање развоја домаће привреде. Педесет градова и општина из региона улази у Програм сертификације на пролеће, а до сада је 15 локалних самоуправа у Србији успешно стекло BFC SEE сертификат.

Поред Параћина, међу локалним самоуправама које су већ добиле сертификате су Рума, Пирот, Лесковац, Стара Пазова, Панчево, Нови Сад, Шабац, Сомбор, Пећинци, Ћуприја, Пожаревац, Бор, Чачак и Ниш.

Саша Павловић, потпредседник BFC Клуба и градоначелник Пожаревца, истиче да је BFC програм важан за унапређење пословног окружења у локалним заједницама. Процес сертификације траје 12 месеци, током којих локалне самоуправе треба да испуне захтевне критеријуме као што су стратегија развоја, план капиталних улагања, канцеларија за локални економски развој, привредни савет и ефикасан систем издавања грађевинских дозвола.

Овај сертификат представља потврду посвећености локалних самоуправа унапређењу пословног амбијента, што додатно привлачи инвеститоре и подстиче економски развој региона. Параћин, заједно са осталим градовима и општинама, наставља да ради на унапређењу услова за пословање и отвара нова врата за инвестиције и развој.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *