Градови СрбијеНовости

Планови за нову Ћуприју: Спој руистичног и савременог

Спој рустичног и савременог – тако би се у најкраћим цртама могао описати будући изглед центра Ћуприје. Пре двадесетак дана је почела озбиљно и дуго планирана реконструкција која ће, у основи, изместити саобраћај из главне улице и градском језгру дати потпуно нови изглед.

Баш са том идејом се и приступило изради архитектонског плана који представља симбиозу прошлости, садашњости и будућности најстаријег града у Поморављу. Планом је предвиђено да тргови , улице и спомен-обележја својим изгледом сведоче о богатој историји Хореум Маргија, Равна и Ћуприје – нагласио је Нинослав Ерић, председник ОО СНС Ћуприја и кандидат за народног посланика.

На улазу у Ћуприју пре неколико  година подигнут је импозантни споменик кнезу Лазару, који је постао симбол града. Град на Великој Морави у блиској будућности биће препознатљив и по тргу који ће носити име краља Стефана Првовенчаног – тргу који ће се простирати на тромеђи улица Миодрага Новаковића, цара Лазара и Анђе Ранковић.

Ускоро ће почети и замена тротоара у улици цара Лазара. Али пре тога ће бити урађена темељна реконструкција подземних инсталација, превасходно замена водоводних цеви старих више од пола века. Након завршетка техничких радова, када тротоари буду поплочани гранитном коцком, једна од најзначајнијих и највећих саобраћајница у Ћуприји доживеће визуелни преображај – закључује  Нинослав Ерић.

Фото: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *