Градови СрбијеНовости

У Јагодини почела бесплатна припрема за пријемни испит на Факултету педагошких наука

Факултет педагошких наука у Јагодини је почео припремну наставу за пријемни испит за будуће студенте који желе да студирају на неком од три програма овог факултета.


Факултет педагошких наука у Јагодини броји преко 1.000 студената, а испит је специфичан и одвија се у неколико етапа, где се сагледавају и таленти у спорту, музици и разним компетицијама.
Сви будући студенти овог факултета могу да виде како ће изгледати испит на бесплатној припремној настави која је почела прошлог викенда и трајаће до јуна.


„Као и сваке године организујемо припремну наставу на којој су заступљени сви сегменти пријемног испита. Ради се о томе да се студенти упознају са специфичним испитом који подразумева музичке и физичке способности, тест разумевања прочитаног и тест основне писмености. Пријемни испит је исти за сва три смера, учитељ и васпитач у предшколским установама, васпитач у домовима. Припремна настава је јако важна да би се кандидати опустили и да немају трему када дођу на испит, јер наши тестове не мере примарно знање колико склоности и предиспозиције да се неко бави просветном струком“, истакла је продекан за наставу ФПНЈ Илијана Чутура за Јутарњи програм ТВ Прва.


ФПНЈ у прву годину прима 210 студената.

Foto: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *