Градови СрбијеНовости

Пољопривредна школа из Свилајнца развија сарадњу са Северном Македонијом: Повезивање са ученичким домом „Мирко Гинов“ из Битоља

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ у Србији успешно је остварила сарадњу са ученичким домом „Мирко Гинов“ из Битоља, у Северној Македонији, у склопу иницијативе за повезивање ученичких и студентских домова земаља Југоисточне Европе.

Током посете свилајначкој школи, група васпитача и ученика из Битоља имала је прилику да истражи школско имање, ученички дом, мини зоолошки врт, као и да ужива у разноврсним активностима у граду. Посетили су и Природњачки центар Србије у Свилајнцу, пружајући им додатне увиде у богатство локалне природне баштине.

У оквиру размене искустава, васпитачи су разговарали о примерима добре праксе из својих домова, доприносећи међусобном професионалном развоју. За ученике су организована спортска дружења и журка, стварајући атмосферу пријатељства и разумевања.

Посета Манастиру Манасији, важном културном споменику, додатно је обогатила искуство, остављајући дубок утисак на све посетиоце.

Ова сарадња планира се наставити кроз културну размену и даљи развој веза између ученика и васпитача из Свилајнца и Битоља. Иницијатива промовише међународно разумевање и јача везе међу младима, доприносећи образовању и културном богатству оба региона.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *