Градови СрбијеНовости

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ одржала обуку заштите од пожара за запослене

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ недавно је организовала основну обуку из области заштите од пожара за своје запослене. Ова иницијатива има за циљ обезбеђивање ефикасне реакције у случају пожара, стварајући тако сигурније окружење за све у школи.

Обука је спроведена у складу са Програмом основне обуке и учествовали су сви запослени школе са домом. Предавачи су били представници компаније Ватрометал из Велике Плане – Драган Божић и Жељко Милојевић. Током обуке, запослени су упознати са неколико кључних аспеката:

  1. Опасности од пожара: Запослени су детаљно информисани о потенцијалним опасностима на различитим местима како би били свесни ризика и знали како да их препознају.
  2. Мере заштите: Обука је обухватила превентивне мере и правилно поступање како би се смањио ризик од избијања пожара.
  3. Употреба средстава за гашење пожара: Значајна пажња посвећена је правилном поступању и евакуацији у случају избијања пожара, чиме се осигурава брза и безбедна реакција свих присутних.

На самом крају обуке организована је показна вежба, где су запослени имали прилику да примене стечена знања и вештине у реалним условима, симулирајући гашење пожара.

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ настоји да обезбеди сигурно окружење за све своје чланове, те је ова обука допринела не само заштити имовине већ и заштити живота. Иницијатива показује посвећеност школе ка сигурности, чинећи је још сигурнијим местом за рад и учење.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *