Градови СрбијеНовостиСелоТуризам

Усвојена уредба о додели бесповратних средстава за рурални туризам

Влада Републике Србије донела је данас значајну уредбу која се тиче подстицања развоја и унапређења руралног туризма. Овом уредбом први пут се бесповратно додељује износ од 150 милиона динара за подршку сеоским туристичким домаћинствима, салашима и етно кућама ради доградње, реконструкције и додатног опремања постојећих објеката за смештај гостију.

Право на доделу средстава имају она сеоска туристичка домаћинства која су евидентирана у информационом систему Е-туриста, а планирају да унапреде своје објекте за смештај гостију.

Максималан износ подстицаја по пројекту износи 2,9 милиона динара, при чему је обавезно сопствено учешће од 10% укупне вредности инвестиције.

Јавни позив за подношење захтева биће доступан на званичном сајту Министарства туризма и омладине након ступања на снагу ове Уредбе, односно осам дана од објављивања у Службеном гласнику.

Ова иницијатива Владе има за циљ унапређење руралног туризма, допринос развоју сеоских подручја и стварање нових могућности за запошљавање у руралним срединама.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *