Градови СрбијеДомаћи производиНовостиТуризам

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ поносна на учешће на Републичком такмичењу Угоститељско-туристичких школа

У периоду од 21. до 23. марта 2024. године у Лозници, одржано је Републичко такмичење Угоститељско-туристичких школа, на којем је учествовала и Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“. Ученици одељења III/7, Валентина Траиловић и Аница Голубовић, на образовном профилу кувар, уз подршку ментора Предрага Пантића и Симбада Емнија, представљали су нашу школу у дисциплинама „Јело по избору“ и „Јело по задатом менију“.

Ово је већ друга година за редом да је наша школа са домом ученика укључена у ово значајно такмичење, пружајући ученицима прилику да покажу своје вештине и креативност у припреми различитих јела. Током часова практичне наставе, наши ученици на образовном профилу кувар имају могућност да се креативно изразе кроз припрему разноврсних специјалитета. Од традиционалних јела до модерних креација, наши ученици истражују различите варијације укуса и текстура, компонујући савремене кулинарске тенденције у свакодневну припрему јела.

Креативност и естетика су нераздвојни део њиховог рада, па су њихове креације не само гурманско, већ и визуелно уживање. Поносни смо на наше представнике и на њихов резултат на овом Републичком такмичењу. Њихово учешће и постигнути резултати инспиришу и мотивишу све нас да се континуирано усавршавамо и доприносимо угледу наше школе у области угоститељства и туризма.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *