Градови СрбијеНовостиСело

Пријем нових чланова у КУД „Спасовдански вез“

Културно-уметничко друштво „Спасовдански вез“ позива све заинтересоване да се придруже њиховим редовима, а прва уписна проба одржана је протекле суботе у сеоском Дому културе. Председник овог фолклорног ансамбла, Александар Михајловић, изнео је своје утиске о проби и раду са новим члановима.

На проби се окупило више од 15 малишана са својим родитељима, који су дошли да виде како изгледа рад овог фолклорног друштва и да одлуче да ли желе да се придруже. Иако најмлађи нису били расположени за разговор, неки од чланова припремне групе су открили колико дуго се баве фолклором и зашто су се одлучили да постану део „Спасовданског веза“.

Саша Стевановић, уметнички руководилац КУД-а „Спасовдански вез“ и један од кореографа који ради са новим члановима, дао је увид у то како изгледа проба и колико је времена потребно новим члановима да науче основне кораке и игре.

Иако је старосна граница за упис шест година, из овог фолклорног друштва истичу да су млађа деца такође добродошла. Они се поносе својом различитошћу у односу на остала културно-уметничка друштва, нудећи могућност не само бављења фолклором, већ и глумом.

Наредна уписна проба заказана је за суботу од 17 часова у сеоском Дому културе, пружајући прилику свима који раније нису могли да присуствују да се придруже овом културном ансамблу.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *