Градови СрбијеНовости

Успешна акција „Кањон Црнице“ параћинског Планинарског клуба Јаворак

Планинарски клуб Јаворак из Параћина успешно је организовао још једну у низу акција под називом „Кањон Црнице“ током протеклог викенда. Ова акција окупила је 74 планинара и заљубљеника у природу, а подаци овог клуба указују на успех и задовољство учесника.

Временски услови су били идеални за планинарење, а атмосфера у групи била је позитивна и насмејана током целог догађаја. Учесници су имали прилику да посете манастир Св. Сисоја, где им је један од монаха испричао историјат манастира. Након тога, учесници су имали прилику да се освеже купањем у термалном извору.

Душан Јовановић је био водич током ове акције, пружајући неопходне информације и вођство учесницима. Током пешачења кроз кањон Црнице, учесници су имали прилику да упознају прелепе пределе изнад Забреге и пређу вишекилометарску стазу све до Сисевца и тамошњег манастира.

Наредна акција на којој ће учествовати планинари Јаворка је успон на „Савин кук“ на Дурмитору у Црној Гори. Ова активност обећава још једно незаборавно искуство за све љубитеље планинарења и природе.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *