Градови СрбијеНовостиСело

Припреме за зимско одржавање путева у општини Деспотовац у току: Машине спремне за зиму

Општина Деспотовац је успешно одржала смотру машина које ће бити ангажоване за чишћење снега и одржавање путева током зимске сезоне. Смотра, која је организована 14. новембра 2023. године, представила је возни парк и опрему спремну за изазове које зима може донети.

Општина Деспотовац има 172 километара путева подељених у пет сектора, а за њихово одржавање током зимских месеци ангажоване су различите фирме. Фирма „Руки коп“ ће бити одговорна за путеве у Деспотовцу, Витанцу, Балајнцу, Трућевцу, Великом Поповићу, Брестову, Богави, Медвеђи, Јасенову, Сладаји, Липовици, Ломници, Пањевцу, Буковцу, Ресавици, Равној Реци и Сењском Руднику.

Фирма „Јаблан“ ће одржавати саобраћајнице у селима Поповњак, Језеро, Двориште, Стењевац, Јеловац и Стрмостен до Лисина. Фирма „Улт“ ће бити одговорна за путеве у Миливи, Плажану, Грабовици и Златову. Поред ових фирми, ЈП КСП „Стан“ из Деспотовца ће одржавати деонице пута у Војнику и Бељајци до Беле Цркве.

Председник Привременог органа општине Деспотовац, др Златко Марјановић, начелник Штаба за ванредне ситуације, Слободан Миљковић, и командир Ватрогасне службе Деспотовац, Жељко Милошевић, обишли су смотру како би се уверили у спремност и исправност возила.

Локална самоуправа Деспотовац, поред припремљених возила, обезбедила је довољно соли, ризле и осталих средстава како би се саобраћај у општини одвијао несметано и у зимским условима.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *