Градови СрбијеЗдрављеНовостиСело

Програм „Брига о старима“ у Месној заједници ВОЈНИК

Месна заједница ВОЈНИК у сарадњи са Црвеним крстом Србије и Домом здравља спроводи програм „Брига о старима“ с циљем унапређења квалитета живота старијих особа и подизања свести о њиховим потребама.

Према Закону о Црвеном крсту Србије, Национално друштво има могућност да, у сарадњи са социјалним и здравственим установама и организацијама цивилног друштва, учествује у побољшању квалитета живота старијих особа, ублажавању сиромаштва међу њима, сензибилизацији јавности о проблемима дискриминације и занемаривања старијих особа, као и промоцији активног старења.

Дана 12. марта 2024. године, Црвени крст Деспотовац организовао је здравствено-превентивни преглед старијих особа у Месној заједници ВОЈНИК. Преглед је обухватио мерење крвног притиска, нивоа гликемије у крви и разговор о евентуалним другим здравственим проблемима.

Циљ програма „Брига о старима“ је пружање подршке старијим особама како би што дуже остале у свом окружењу, смањујући потребу за институционалном помоћи и мотивишући их на коришћење својих физичких и менталних потенцијала.

Овај догађај представља само једну од многих активности које Месна заједница ВОЈНИК и Црвени крст Деспотовац спроводе у циљу унапређења квалитета живота старијих суграђана и подизања свести о њиховим потребама.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *