Градови СрбијеНовости

Ојачана сарадња: Општина Деспотовац потписала уговор о унапређењу јединственог управног места

Данас је у Горњем Милановцу, у згради Окружног начелства, одржана церемонија свечаног потписивања Уговора за успостављање и унапређење Јединственог управног места. Састанку су присуствовали министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, председник Општине Деспотовац др Златко Марјановић, начелник Општинске управе Деспотовац Дамјан Крстовић, као и представници још 13 општина које су овом приликом, на конкурсу, добиле средства за подршку за успостављање Јединственог управног места.

За потребе реализације пројекта „Успостављање и унапређење Јединственог управног места у Општини Деспотовац“ одређена су средства у износу од 7.220.880,00 динара, од којих ће 90% средстава бити издвојено из буџета Министарства државне управе и локалне самоуправе, а преосталих 10% средстава биће издвојено из буџета Општине Деспотовац.

Основна идеја увођења јединственог управног места је да оно постане мост између грађана и управе, јединствена контакт тачка за комуникацију грађана са свим органима са којима би иначе морали директно ступити у контакт како би остварили неко своје право.

Захваљујући јединственом управном месту, грађани ће моћи на једном месту (које ће се састојати од пар шалтера) поднети своје захтеве, добити све релевантне информације и након брзе и ефикасне сарадње свих релевантних органа за конкретан поступак, комуницирајући са само једним органом односно службеником, добити одговарајуће решење.

Овим пројектом омогућиће се лакша комуникација и ефикаснија подршка у пружању услуга грађанима и привреди општине Деспотовац. Поступак издавања документације биће бржи и јефтинији како за грађане, тако и за државне органе.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *