Градови СрбијеНовости

Пројекат:“Омладински клуб Деспотовац – место за стицање корисних вештина“

Деспотовац, по мери младих, постаје епицентар активности захваљујући пројекту „Омладински клуб Деспотовац – место за стицање корисних вештина“. Кроз спровођење овог пројекта, Канцеларија за младе Деспотовац, уз подршку Министарства туризма и омладине Републике Србије, посвећена је пружању простора за развој корисних вештина и подстицању активизма међу младима на територији ове општине.

Почетни кораци у реализацији пројекта обухватали су активистичке и јавне акције, позивајући суграђане да се придруже и допринесу остваривању идеје о Омладинском клубу. Учесници су кроз уличне акције и радионице нагласили важност формирања Савета за младе, истичући да ће кроз овај механизам млади добити прилику да учествују у доношењу одлука на локалном нивоу.

Спроведено је истраживање о ставовима и потребама младих како би се све даље активности прилагодиле стварним потребама циљне групе. Радионице су организоване у основним и средњим школама, као и просторијама саме Канцеларије за младе, фокусирајући се на важност неформалног образовања. Тематске радионице о менталном здрављу, вршњачком насиљу, здравим животним навикама и другим битним темама вођене су од стране искусних вршњачких едукатора.

У оквиру уличних акција, прикупљени су потписи подршке од стране више од 70 младих особа за формирање Савета за младе у општини Деспотовац. Ова иницијатива је представљена председнику привредног органа Општине Деспотовац, Др. Златку Марјановићу. У наредном периоду очекује се почетак рада на формирању овог значајног механизма омладинске политике у општини.

С циљем повећања видљивости и промоције активизма и неформалног образовања младих, Канцеларија за младе Деспотовац дели видео садржај на свом Фацебоок профилу. Млади су се изражавали о важним темама које се тичу њихових вршњака, доприносећи промоцији активности и циљева пројекта.

Општина Деспотовац пружила је значајну подршку у спровођењу овог пројекта. Директори школа препознали су важност неформалног образовања и подржали су активности које су спроведене током пројекта.

Ненад Божић, координатор Канцеларије за младе Деспотовац, позива све младе из општине да се укључе у активности Канцеларије, истичући да заједничким снагама стварају боље место за живот свих становника општине Деспотовац.

Пројекат је финансиран од стране Министарства туризма и омладине Републике Србије.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *