Градови СрбијеНовости

РУМУНСКА АМБАСАДОРКА У СВИЛАЈНЦУ – Планови за заједничке пројекте

Општину Свилајнац посетила је данас амбасадорка Румуније Силвија Давидоју и том приликом састала се са председником општине Свилајнац Предрагом Милановићем, где су разговарали о могућностима за даљу сарадњу и заједничке пројекте.

„Ово је моја прва посета као амбасадорке Румуније у Србији општини Свилајнац, али није мој први долазак у Свилајнац. Била сам овде прошле године са делегацијом амбасадора Европске уније и још тада била сам одушевљена како општина изгледа и функционише. Разговарали смо о потенцијалним сарадњама у будућности и начинима повезивања румунске и влашке националне мањине“ – изјавила је Њена екселенција госпођа Силвија Давидоју.

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић истакао је могућност повезивања са румунским народом са којим нас повезују јаке везе и заједничко наслеђе:

„Трудићемо се да унапредимо односе и да заједнички учествујемо у различитим пројектима, како бисмо развијали и учврстили сарадњу и партнерство“ – изјавио је Милановић.

Амбасадорка Румуније Силвија Давидоју овом приликом истакла је и да Србију и Румунију повезује традиционално пријатељство, које се огледа у јаком билатералном односу, снажној економској размени и прекограничној сарадњи.

ФОТО Фејсбук принтскрин

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајанац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *