Градови СрбијеНовости

ШЕСТА НЕМАЧКА ИНВЕСТИЦИЈА: Свилајнац добија новог инвеститора, компанија „Брил“

У последњој у низу инвестиција која потврђује Свилајнац као атрактивну дестинацију за стране улагаче, председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, потписао је Уговор са немачком компанијом „Брил“. Ова инвестиција означава долазак шестог немачког инвеститора у овај град.

Компанија „Брил“ планира изградњу фабрике на парцели од 3 хектара, а до краја године очекује се завршетак изградње објеката укупне површине од 1.500м², уз додатних 600м² пословних просторија. Вредност ове инвестиције износи милион и по евра.

Председник општине, Предраг Милановић, изразио је задовољство због доласка „Брил-а“ у Свилајнац, истичући да ово није прва немачка инвестиција у овом граду. Са 52 извозника и рекордним суфицитом од 23,4 милиона долара оствареним прошле године, Свилајнац се истиче као лидер у региону.

Власник компаније „Брил“, Хајнрих Брил, нагласио је да је ово прва инвестиција њихове компаније ван Немачке, те да су се за Свилајнац одлучили због подршке локалне самоуправе и повољног пословног окружења. Компанија „Брил“ већ 40 година послује у производњи сигурносних врата и ограда, а планира да до краја године запосли 30 радника.

Милановић је истакао да је успешно спровођење дуалног образовања један од кључних фактора привлачења страних инвеститора, јер омогућава образовање радне снаге прилагођене потребама индустрије. Поред тога, инфраструктурно опремљене индустријске зоне и повољни услови пословања додатно су привукли пажњу инвеститора ка Свилајнцу.

Ова нова инвестиција представља значајан корак ка даљем економском развоју Свилајнца и потврђује његову репутацију као пожељне дестинације за улагања.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *