Градови СрбијеНовости

Традиционални Светосавски песнички маратон у Параћинском Културном центру

У недељу, 28. јануара, параћински Културни центар биће домаћин традиционалног Светосавског песничког маратона, догађаја с тридесетогодишњом традицијом. Овај значајан културни догађај окупља песнике из целе Србије, а организатор манифестације је Књижевни клуб „Мирко Бањевић“ из Параћина.


Песници ће имати прилику да се такмиче за три награде, а о добитницима ће одлучивати трочлани стручни жири. Чланови жирија су проф. др Предраг Јашовић, Андрија Т. Радомировић и Олга Манчић Ружић Лодика. Ово такмичење пружа прилику песницима да деле своје стваралаштво, а признања жирија додатно унапређују уметничку сцену.


Уз песничко надметање, посетиоци ће моћи уживати у богатом уметничком програму. Етно група КУД-а Трешњевица допринеће атмосфери својим аутентичним извођењем. Пропратни програм доприноси широком спектру уметничких доживљаја током догађаја.

Светосавски песнички маратон одржаће се са почетком у 14:00 часова. Улаз на овај културни догађај је слободан. Позивамо све љубитеље поезије и културе да присуствују овом дуговечном догађају и деле радост стваралаштва.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *