Градови СрбијеНовости

У току је Регионални сајам образовања “НОУФЕСТ 2022“ у Ћуприји

Под слоганом “Одговорни према планети” у Ћуприји  одржава се 10. јубиларни Регионални сајам образовања “НОУФЕСТ 2022“.
У оквиру спортске хале “Ада”, велики број угледних образовних институција из земље представио је своје образовне програме и профиле, пружајући посетиоцима детаљне информације о начину уписа, смеровима и видовима образовања.
Поводом јубилеја плакете НОУТИМА добили су др Стеван Јокић, др Иван Дојчиновић, мр економских наука Нинослав Ерић и предузеће “Еуролин”.
Презентовано је 38 факултета и високих школа са свих универзитета у Србији. По броју излагача, домаћих високошколских институција, ћупријски сајам образовања заслужено носи епитет једног од  највећих и најмасовнијих сајамских манифестације за промоцију образовања у нашој земљи.
Неизоставни део сајма образовања је и велики број предавања, панел дискусија и научних радионица, које су свих ових година постали традиција на НОУФЕСТ-у.
У складу са овогодишњим слоганом сајма једна од тема је и очување животне средине и свет екологије.
Предавања су одржали  Десанка Дамјановић из компаније „Е рециклажа“ – „Рециклирај за будућност“ и др Стеван Јокић „Помозимо наставнику да реализује бржи и лакши начин учења“.
Врата сајма отворена су до 16 часова.
Од 19. марта до 10. јула, на сајту www.noutim.org будућим средњошколцима ће се представити образовни профили и начин рада средњих стручних школа и гимназија са територије Поморавског округа и шире.
Покровитељ сајма је општина Ћуприја.

Фото: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *