Градови СрбијеНовости

Унапређење дуалног образовања: Посета Средње школе „Свилајнац“ Канцеларији за дуално образовање

Представници Средње школе „Свилајнац“ и локалне самоуправе посетили су Канцеларију за дуално образовање како би разговарали о актуелностима и унапређењу система дуалног образовања.

Током ове значајне посете, учесници су разговарали о кључним питањима везаним за дуално образовање и разменили искуства. Циљ састанка био је унапређење постојећег система дуалног образовања у Свилајнцу и околним заједницама како би се омогућила боља припрема ученика за тржиште рада.

Дуално образовање је образовни модел који омогућава ученицима да стекну практично искуство и вештине кроз рад у реалном радном окружењу, док истовремено похађају редовне наставне садржаје. Овај модел образовања има за циљ да олакша транзицију младих са школовања на тржиште рада, пружајући им практичне вештине и искуство која су неопходна за запошљавање.

Посета Канцеларији за дуално образовање представља важан корак у остваривању бољег образовног система за младе људе у Свилајнцу и околини. Дуално образовање може значајно допринети смањењу незапослености међу младима и бољој припреми ученика за успешну каријеру у различитим секторима. Овај сусрет представља конкретну иницијативу за унапређење образовања и повећање запошљивости младих генерација.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *