Градови СрбијеНовости

Варварин: Љубав не зна за границе

Стефан из Маренова код Варварина и Тамон, учитељице из Тајланда први пут су се у реалном свету сусрели у августу прошле године, а после само месец дана стали су на „луди камен“, преноси Љиљана Раичевић за РТС.

„Волим зиму овде у Маренову, људи су добри према мени. Рекла сам: Боже, први пут видим снег, надам се да ће поново пасти. Све је за мене овде ново, али лепо“, каже Тамон Џисанонг за РТС. Осим другачије климе, Тимон се полако привикава и на културолошки шок и разлике у култури и вери. Тренутно учи српски језик, а већ зна да каже основне речи за споразумевање. Послови на селу јој не падају тешко, те радо помаже и у домаћинству.

„Дочек Божића и све то за њу је било нешто невероватно. Баш је све различито, али ми се разумемо“, објашњава Стефан Милетић и додаје да разумевање постоји, али и да је комшилук на почетку био скептичан.

„Овде мештани нису веровали да ће се то догодити, да дође из Тајланда у Србију, да напусти тако егзотично место, међутим, љубав је победила“ додаје Стефан за РТС.

Занимљиво је да ова учитељица са Тајланда жели да се крсти у Србији и самим тим да промени веру, али и и венча у православној цркви. Па тако, Тамон ће ускоро да постане Тамара, што говори да љубав не зна за границе.

PHOTO: SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *