Градови СрбијеЗдрављеНовости

Дом здравља Рековац организује превентивне прегледе у недељу, 26. маја

Дом здравља Рековац, у сарадњи са Министарством здравља, наставља са организацијом бесплатних превентивних прегледа у недељу, 26. маја 2024. године, од 08 до 17 сати. Ова акција је део шире иницијативе која обухвата преко 160 здравствених установа широм земље, са циљем промовисања превентивне здравствене заштите и раног откривања болести.

Заинтересовани грађани ће моћи да обаве мерење крвног притиска и ЕКГ преглед на општој пракси, као и одређивање крвне слике и узорковање крви за анализе хормона штитасте жлезде (ФТ3, ФТ4, ТСХ) и тумор маркера простате (ПСА) у лабораторији. Препоручује се долазак за лабораторијске прегледе од 08 до 12 сати. Превентивне прегледе плућа ће обављати пнеумофтизиолози, уз могућност рентгенског снимања плућа, што се посебно препоручује особама старијим од 50 година и пушачима са стажом дужим од 30 година. Ови прегледи ће се одвијати на првом спрату АТД. Такође, на педијатрији ће бити организовани превентивни прегледи за рано откривање деформитета кичме, табана и осталих делова коштанозглобног система код деце.

Резултати лабораторијских анализа хормона штитасте жлезде и тумор маркера простате који буду ван нормалних вредности биће доступни пацијентима у понедељак, док сви остали пацијенти чији су резултати добри могу подићи резултате у уторак, 28. маја, у лабораторији од 13 до 14 сати, или код свог изабраног лекара приликом наредне посете.

На прегледе могу доћи сви грађани, без обзира на то да ли поседују оверену или неоверену здравствену картицу.

Дом здравља Рековац апелује на грађане: „Одазовите се на бесплатне превентивне прегледе, јер превенција је једини прави начин за рано откривање болести, правовремено започињање лечења, са што мање последица и инвалидитета.“

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *