Градови СрбијеЕко свестНовости

Модернизација возног парка: Нови мини бус услужује спортисте и културне друштвене манифестације у Свилајнцу

Комунално-јавно предузеће „Морава“ у Свилајнцу унапређује свој возни парк новим мини бусом намењеним превозу спортиста, културно-уметничких друштава и различитих удружења. Ова иницијатива долази као део шире стратегије обнове возила, а председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, истиче значај овог корака за локалну заједницу.

„Долазимо до времена када је неопходно обновити возни парк, а овај мини бус са 30 места је прво возило у низу. Очекујемо и друго возило у наредном периоду. Нова возила не само да су економичнија у одржавању, већ су и знатно безбеднија. Комунално предузеће обавља различите активности, укључујући превоз спортиста, ученика и разних група према потребама заједнице,“ изјавио је Милановић.

Унапређење возног парка има за циљ обезбеђивање ефикаснијег и сигурнијег превоза за локалне спортске тимове, културно-уметничка друштва и удружења. Нови мини бус омогућиће лакше организовање различитих догађаја и путовања, доприносећи активностима које промовишу спортске и културне вредности у Свилајнцу.

Милановић је такође најавио даље кораке ка модернизацији комуналних услуга у наредној години, укључујући набавку смећара и још једне чистилице, што ће допринети одржавању чистоће тротоара и пешачких зона. Ове инвестиције сведоче о посвећености општине Свилајнац унапређењу инфраструктуре и квалитета живота за своје грађане.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *