Градови СрбијеНовости

На овогодишњем Фестивалу музичке изузетности „Раванелиус“ очекујте излазак из оквира класичне музике

Фестивал музичке изузетности „Раванелиус“ почиње у недељу у Ћуприји, а према речима организатора, биће најсадржајнији до сада. Овим поводом је у ћупријској Школи за музичке таленте одржана конференција за медије, где су чланови организационог одбора представили програм овогодишњег фестивала.

У својим обраћањима заменик председника општине Владимир Васиљевић и уметнички директор фестивала Драган Ђорђевић истакли су разноликост овогодишњег репертоара, који ће, како кажу, изаћи из строгих оквира класичне музике и бити симбиоза различитих музичких стилова попут рока, блуза, полке, марша, севдалинки и предствљати јединствени спектакл који ће објединити све музичке укусе и генерације.

Директор фестивала, Стефан Стаменковић је најавио још један искорак у односу на претходне године, а то је један програмски садржај намењен очувању локалног културног наслеђа. У питању је вече камерне музике под називом „Сувенир“ , које ће бити посвећено чувеном ћупријском композитору Ратку Буљевчевићу.

Директорка Школе за музичке таленте, Данијела Јовић, истакла је предности мастер класа, који ће бити активан за време трајања фестивала, где ће сви заинтересовани ученици бити у могућности да похађају часове код еминентних стручњака, који ће гостовати у Ћуприји.

-Овај фестивал обједињује све што смо претходних година радили, а ослања се на музику и реку! Ћупричани имају важан задатак, а то је да, као и досад, буду добри домаћини, казала је директорка ТО Ћуприје, Јелена Петровић и најавила активно учешће туристичке организације у реализацији самог фестивала.

Овогодишњи фестивал кренуће „Концертом радости“ који ће у недељу, 3. јула, почети од 20 часова у Сали Основне музичке школе „Душан Сковран“. Тада ће наступити солиста Драган Ђорђевић на виолончелу, ансамбл „Вивачело“ под диригентском палицом Александра Седлара, а свој наступ имаће и Дувачки оркестар.

Photo: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *