Градови СрбијеНовости

Осећајно путовање кроз сећање: Књижевно уметничко вече у част Јелици Ивановић

У галеријском простору Културног центра Параћин, одржано је дирљиво књижевно уметничко вече под називом „Путовање кроз сећање“. Ово вече је било посвећено недавно преминулој професорки и књижевници, Јелици Ивановић, која је оставила неизбрисив траг у домаћој књижевности.

Омаж је био прожет сетним сећањима и топлим речима које су изговорене у част Јеличиног живота, њеног ведрог духа, оптимизма и неизмерног ентузијазма за животом. У присуству Јеличиних сарадника, колега, пријатеља, бивших ученика и чланова породице, вече је постало не само сећање већ и заједничко дељење емоција и поштовања према великој личности.

„Путовање кроз сећање“ није само назив вечери, већ и наслов Јеличиног трокњижја које обухвата романе и збирке поезије попут „Ружин кофер“ и „Искре ружиног срца“. Поред тога, Јелица Ивановић оставила је неизбрисив траг кроз бројне књижевне рецензије.

Организатори овог меморијалног вечери били су СКОР и параћински Културни центар, чиме су омогућили заједници да се опрости од велике уметнице кроз речи, песму и сећање на њен допринос књижевности. Овај догађај сведочи о важности културне заједнице и подршке коју пружа уметницима који остављају неизбрисив печат у локалном наслеђу.

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *