Градови СрбијеНовостиТуризам

САЈАМ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА: Ражањ у центру кулинарне традиције

Туристичка организација општине Ражањ поносно је учествовала на 17. Сајму етно хране и пића, одржаном од 30.11. до 03.12.2023. на Београдском сајмишту. На централном штанду Министарства за развој недовољно развијених општина, општина Ражањ представила је богатство гастрономске баштине овог краја.

Уз активно учешће чланица Удружења „Етно конац“ Ражањ, Туристичка организација општине Ражањ приказала је традиционална јела, специјалитете и производе од воћа и поврћа из локалних пољопривредних газдинстава. Овај догађај представља прилику да се шира јавност упозна с аутентичним укусима ражањског краја.

Сајам је свечано отворила министарка за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Јелена Танасковић, заједно с министром без портфеља задуженим за унапређење развоја недовољно развијених општина, Новицом Тончевим. Они су, у друштву секретара за пољопривреду Града Београда, Саве Павичића, посетили штанд Туристичке организације општине Ражањ, где им је представљена понуда и разноврсност Ражња.

На штанду Задружног савеза Србије, посебно су се истакли господин Дејан Стамболић и господин Братислав Милосављевић, представљајући своје производе. Посетиоци су имали прилике дегустирати вино од дуња „Јелена“, ракију од дуње, хладно цеђене домаће сокове, џемове, слатка и друге домаће производе високог квалитета.

Више од 300 излагача традиционалних прехрамбених производа из Србије и Југоисточне Европе представило се током трајања сајма. Осим продаје на мало, манифестација има за циљ очување традиционалних рецепата, техника припреме хране, склапање послова и утемељење робне марке етно производа. Учешће општине Ражањ доприноси промоцији и очувању културне и гастрономске баштине овог подручја.

Овај текст је подржан од стране Општине Ражањ

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *