Градови СрбијеНовости

Промоција књиге „Маца гледа цртаће“ у Параћину: Ода мачијој љубави и креативности

У Народној библиотеци „Др Вићентије Ракић“ у Параћину одржана је свечана промоција књиге намењене најмлађима, под називом „Маца гледа цртаће“, аутора Томислава Ђокића. Ова јединствена књига није само поетско дело, већ и креативно остварење у којем су учествовали и талентовани ученици основне школе „Стеван Јаковљевић“.

Аутор, Томислав Ђокић, открио је да га је инспирисала неизмерна љубав његове деце – Милоша, Милене и Невене према мачкама које су део њихове породице. Из те љубави произашао је циклус од 18 песама које чине срж ове чаробне књиге.

Промоцији су присуствовали не само љубитељи књижевности већ и ученици који су допринели илустрацијама за књигу, додајући јој свој креативни печат. Тиме је створен спој речи и слика, чинећи ову књигу посебно привлачном за малишане.

Аутор, рођен у Скорици код Ражња, дипломирао је на Филолошком факултету у Београду и представља вишеструко награђиваног књижевника. Поред радова намењених деци, такође је плодно писао за одрасле и освојио Међународну књижевну награду у Либану.

Финансирање за објављивање ове књиге остварено је кроз Конкурс Општине Параћин за избор пројеката у култури, додатно наглашавајући подршку локалне заједнице креативним изразима и културним пројектима.

„Маца гледа цртаће“ постала је не само књига већ и део локалног културног наслеђа, сјајно доприносећи ширењу љубави према књигама међу најмлађима у Параћину.

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *