Градови СрбијеНовости

Промоција добровољног служења војног рока у Технолошкој школи Параћин

У циљу промовисања добровољног служења војног рока и повећања интересовања за служење војног рока у мартовском уписном року ове године, Технолошка школа у Параћину организовала је промоцију на којој су ученици добили све основне информације везане за регрутацију. Начелник центра Министарства одбране за локалну самоуправу Јагодина, потпуковник Бранко Голубовић, обратио се ученицима и говорио им о њиховим правима и обавезама везаним за служење војног рока.

Кроз редовне активности промоције, ученици Технолошке школе упознати су са начином пријављивања за служење војног рока, обавезама и реализацијом лекарских прегледа регрутовања, као и са даљим могућностима потенцијалног рада у Министарству одбране и при Војсци Србије. Потпуковник Голубовић истакао је важност служења војног рока за младе момке.

Сваки мушкарац који напуни 18 година има обавезу да се пријави и буде евидентиран у војној евиденцији Министарства одбране, а потом има право да се пријави за добровољно служење војног рока. Јавни позив за добровољно служење војног рока отворен је током целе године, а упис се врши 1. марта, 1. јуна, 1. септембра и 1. децембра. Право на добровољно служење војног рока имају и пунолетне девојке.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *