Градови СрбијеНовости

Споменик Стевану Синђелићу постављен у оквиру реконструкције Криве Чаршије у Свилајнцу

Свилајнац – Данас је у оквиру обимних радова реконструкције Криве чаршије постављен Споменик Стевану Синђелићу, који је претходно био на процесу рестаурације. Овај догађај представља значајан тренутак у културном и урбанистичком обликовању општине Свилајнац.

Споменик Стевану Синђелићу, хероју из Првог српског устанка, симбол је храбрости и отпора у историји Србије. Његово постављање у самом срцу Криве чаршије додатно ће обогатити културни идентитет Свилајнца, чинећи ову локацију још значајнијом за мештане и посетиоце.

Реконструкција Криве чаршије, као једног од централних делова општине, део је ширег пројекта ревитализације градског језгра. Овај пројекат има за циљ очување историјског наслеђа, унапређење туристичке привлачности и стварање атрактивног урбаног простора.

Постављање Споменика Стевану Синђелићу сведочи о посвећености локалне самоуправе очувању културног наслеђа и јачању идентитета заједнице. Очекује се да ће нови изглед Криве чаршије привући како мештане, тако и посетиоце, пружајући им простор за уживање, шетњу и упознавање са богатом историјом овог подручја.

Општина Свилајнац наставља са спровођењем пројеката који доприносе целокупном развоју, чувању културне баштине и побољшању квалитета живота грађана. Постављање Споменика Стевану Синђелићу само је један од корака ка стварању још привлачнијег и функционалнијег урбаног простора у овом делу Србије.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *